SNICKERS GNIJEZDA




Fini spoj kikirikija, čokolade i karamela
Snickers gnijezda:

2 dcl  vode
5 žlica šećera
150 gr  maslaca
200 gr čokolade za kuhanje
200 gr neslanog kikirikija, nemojte presitno samljeti
250 gr mljevenog keksa (petit ili plazma ili....)
2 žlice  nutele( možete, a ne morate)



potrebno još:
200 gr kikirikija
Karamel:
200 gr secera
2 dcl vrhnja za šlag

Za gnijezda

Maslac, vodu, čokoladu i šećer stavite da prokuha. Mješajte da se izjednači, makni s vatre i dodaj keks i kikiriki i nutelu
kad se ohladi radite loptice, uvaljajte ih u kikiriki , malo ih utisnite prstom u sredini da ostane udubljenje za karamel.




Za  karamel uprzite šećer, na laganoj vatri do zlatne boje. Dodajte vrhnje i mjesajte dok ne dobijete fini gusti karamel, koji ce se hladjenjem još više stisnuti.
Može stajati u hladnjaku u teglici danima.
A ako vam se neda raditi karamel, od ove smjese napravite kuglice, uvaljajte u kikiriki i opet imate super slatkiš.



0 komentari:

Objavi komentar

 

Torte i kolači Ivanka Template by Ipietoon Cute Blog Design