NUTELLA TORTA
Potrebni sastojci:
Za biskvit:
600 gr brašna
400 gr šećera
300 gr čokolade
200 gr maslaca
3 dcl mlijeka
6 žlice kakaa
14 jaja
2 praška za pecivo
Za fil:
1 l vrhnja za šlag
600 gr čokolade za kuhanje
100 gr milka čokolade
400 gr nutele
Potrebno još:
3 dcl čokoladnog mlijeka
1. Za prvi biskvit uzeti 7 jaja i odvojiti bjelanjke i žutanjke. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, a žutanjke upjeniti sa 200 gr šećera.
2. 150 gr čokolade i 100 gr maslaca istopiti, ohladiti i dodati u smjesu od žutanjaka. Dodati 1,5 dcl mlijeka te 300 gr brašna u koji promješamo 3 žlice kakaa i 1 prašak za pecivo.
3. Na kraju dodati bjelanjke i pjenjačom sjediniti.
4. Lim promjera 25/30 cm prekriti pek papirom, uliti smjesu i peci na 180° oko pola sata.
5. Na isti način ispeći i drugi biskvit i ohladiti.
6. Zagrijati vrhnje i dodati čokoladu sitno izlomljenu, mliječnu čokoladu i nutellu i miješati do vrenja. Ne smije prokuhati.
Ova krema bude jako tečna, ali se hladjenjem stegne. Povremeno promješati pjenjačom i kad bude od prilike mazivo kao nutela, filovati tortu.
7. Biskvite prerezati vodoravno da dobijemo 4 tanje kore.
8. Prvu koru staviti na tacnu poškropiti čokoladnim mlijekom i premazati trećinom kreme, poklopiti drugom korom, poškropiti čokoladnim mlijekom, premazati kremom, opet poklopiti korom, poškropiti coko mlijekom i premazati ostatkom kreme. Tortu završiti zadnjom korom i ukrasiti po želji.
biskvit pustiti bar 2-3 sata da miruje, strasno se mrvi dok je vruc.
Izgleda odlično��. Ja bi pekla okruglu, kako da prilagodim smjesu ili da režem na pola s obzirom da velite da se biskvi mrvi. Hvala
OdgovoriIzbrišiSlobodno peci u fi 28 i rezi na sva tanja djela. Kora se mrvi samo ako se dira topla, ohladiti je 3-4 sata i bude ok
OdgovoriIzbrišiAutor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiDva*
OdgovoriIzbriši