TORTICA SA JAGODAMA



Sezona jagoda je već počela i najdraže su mi u svim tortama, kolacima i desertima opcenito. Ovo je recept za okruglu tortu promjera 24 cm, ja sam pekla u kalupu u obliku srca ovaj put.

Potrebni sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
10 žlica šećera
1 dcl ulja
1 dcl jogurta
200 gr brašna
1 prasak za pecivo
2 žlice kakaa

Za kremu:
500 gr maskarponea
2,5 dcl vrhnja za šlag
2 žlice bijele linolade

0,5 kg jagoda
Malo cokoladnog mlijeka za biskvit

Za glazuru:
100 gr čokolade za kuhanje
0,5 dcl vrhnja za šlag


Bjelanjke umutiti sa pola šećera. Mora biti čvrsti snijeg.
žutanjke ulupati sa ostatkom šećera i dodati ulje, jogurt i brašno pomjesano sa praskom i kakaom. Peći na 180° oko 25 minuta. Ohladiti biskvit i prerezati na dva tanja djela.
Malo posuti sa čokoladnim mlijekom.
Za kremu ulupati vrhnje u čvrsti šlag, dodati maskarpone i linoladu.
Na prvi biskvit namazati pola kreme, poslagati narezane jagode i premazati ostatkom kreme. Na kremu staviti biskvit.
Istopiti čokoladu i vrhnje i preliti gotovu tortu, ohladiti i ukrasiti po želji.






0 komentari:

Objavi komentar

 

Torte i kolači Ivanka Template by Ipietoon Cute Blog Design