Pages

Proljetna torta


Biskvit sa okusom naranče, maskarpone, ganach i jagode.

Biskvit:

2 jaja, odvojit žutanjak i bjelanjak
100 gr. šećera
50 ml. vruće vode
50 ml. ulja
125 gr. brašna
Prašak za pecivo
Umutit bjelanjak
Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati ostale sastojke i na kraju umješati bjelanjak.
Peći na 180 stupnjeva dok ne porumeni.
Kalup fi 20 obložen alu folijom.
Peći dva ovakva biskvita i rezati da dobijemo 4 kore.
Kore nakvasiti malo mlijekom i sokom od cjeđene naranče.


Fil od čokolade:


200 gr. čokolade
2 dcl. šlaga u tetrapaku tj. vrhnja za šlag
Mješati na vatri dok se ne istopi.
U hladno dodati 150 ml. umućenog vrhnja za šlag 


Fil od sira:


500 gr. maskarponea
4 žutanjka kuhati na pari sa 5 žlica šećera u prahu i sokom od jedne naranče
Kad se skuha, nakon nekih 5-7 min,
Ohladiti i dodati u maskarpone i dodati još 150 ml. umućenog vrhnja za šlag.
Ovu kremu podjeliti na dva djela i mazati na prvi biskvit, poredati jagode narezane, poklopiti biskvitom, mazati kremom od čokolade, poredati jagode, biskvit, svjetla krema, jagode i biskvit.

Nema komentara:

Objavi komentar