Pages

Šumska mak čarolija



Fini spoj maka,šumskog voća i kreme od vanilije

Kore:

2 puta po:
3 bjelanjka
3 žlice šećera
3 žlice maka
1žlica brasna
pola praška za pecivo


Umutiti bjelanke sa šećerom, dodati ostale sastojke, lagano žlicom promjesati i sipati u kalup promjera 26cm koji smo predhodno oblozili alu folijom.Peći na 175 stupnjeva, 10 min.
ispeći dvije ovakve kore, malo ih natopiti mlakim mlijekom.


Krema od vanilije:

0,5 l. mlijeka
8 žlica šećera
1 puding od vanilije
5 žlica gustina
1 bijela milka čokolada
6 žutanjaka
2 dcl. vrhnja za šlag
100 gr. margarina
3 dcl. mlijeka staviti da kuha sa šećerom.
u 2 dcl mlijeka umutiti puding, gustin i žutanjke.

Umjesati smjesu u prokuhano mlijeko i mjesati da se zgusne, dodati bijelu čokoladu i margarin.
ohladiti.
Umutiti vrhnje i dodati u hladnu kremu.


Voćna krema:


vrećica ledo sumskog voća (450gr.)
3 žlice šećera
1 puding od vanilije
u blenderu izmiksati voće.
Staviti ga u šerpicu da kuha, dodati šećer.
U malo vode umjesati puding od vanilije i dodati u voće kad prokuha.

Promješati dok se zgusne.
Prvu koru staviti na tacnu i preliti sa pola mlake voćne kreme, staviti u hladnjak na par minuta da se malo stegne.
Po voćnoj kremi premazati kremu od vanilije, poklopiti korom, pa opet preliti voćnom kremom, staviti u hladnjak i pemazati ostatkom od vanilija kreme.
Tortu preliti sa 1dcl. vrhnja za šlag i 100gr. čokolade koje smo istopili na pari.


Dragi moji nadam se da će vam se svidjeti i ovaj recept.
Uživajte :)

1 komentar:

  1. On the lookout for anyone to generate a new web log about how precisely precisely self employed would likely gain from utilising much of our product or service (online world. https://imgur.com/a/mYTbHPU https://imgur.com/a/MxEMmzb https://imgur.com/a/ZONJclN https://imgur.com/a/9eibRIn https://imgur.com/a/3BcUZVr https://imgur.com/a/jlgAQ8y https://imgur.com/a/UeC7mV3

    OdgovoriIzbriši