Pages

BROWNIES SA KOKOSOM



BROWNIES  SA KOKOSOM

Biskvit:
300 gr čokolade
150 gr maslaca
120 gr šećera
80 gr brasna
Istopiti čokoladu i maslac na laganoj vatri, prohladiti, dodati šećer i mutiti mikserom da se smjesa sjedini. Dodati brasno i umjesati ga pjenjacom lagano.




Smjesu sipati u lim velicine 22/22cm u koji smo prethodno stavili pek papir.

Peci na 175° 18 min.
Izvaditi biskvit iz pecnice i pustiti da se prohladi desetak minuta. Za to vrijeme napravimo fil.

Fil od kokosa:
80 gr kokosa
50 gr maslaca
2 bjelanjka
2 žlice šećera
2 žlice mlijeka
Bjelanjke upjeniti i dodat im šećer, umutiti u cvrstu smjesu te dodati  ostale sastojke.

Fil od kokosa pazljivo rasporediti po biskvitu.



Vratiti u pecnicu jos 10 minuta.
Neka vas ne brine sto ce vam se učiniti da je biskvit ispod kokos fila jos uvijek tecan, jer je...stegnut ce se hladjenjem.
Pečeni kolač preliti ganachom.
Ganach:
180 gr čokolade
150 ml vrhnja za slag
Čokoladu natrgati na sitne kockice i staviti u serpicu na laganu vatru, dodati vrhnje i mjesati dok se ne istopi i dok se cokolada i vrhnje ne sjedine. Preliti kolac i pustiti barem 4-5 sati da se ohladi


Ili ga rezite nakon sat vremena jer ne mozete dočekati, kao ja




1 komentar:

  1. U biskvit ne idu jaja?
    Provjeravam da li sam dobro skužila jer mislim raditi za proslavu rođendana pa da ne zeznem nesto:)

    OdgovoriIzbriši