ŠUBARE
Potrebni sastojci:
Za biskvit:
5 jaja
250 gr šećera
2 dcl ulja
2 dcl mlijeka
14 žlica brašna
1 prasak za pecivo
2 žlice kakaa
Za kremu:
0,7 l mlijeka
5 žlica gustina
2 žlice brašna
150 gr šećera
2 vanilin secera
200 gr maslaca
Za glazuru:
120 gr čokolade
80 gr margarina
2 žlice ulja
Oko 150 gr kokosa za uvaljati kolače
1. U lim promjera 36/42 cm staviti pek papir. Jaja upjeniti sa šećerom, dodati ulje i mlijeko te brašno pomješano sa praškom i kakaom. Izmiksati sve i uliti u lim, peći na 180° oko 20-25 minuta.
Ohladiti
2. Za kremu, u dva dcl mlijeka umutiti brašno i gustin, a preostalo mlijeko sa šecerom i vanilin šećerom staviti da kuha.
Kad prokuha, smanjiti vatru i dodati smjesu od brašna i gustina, uz stalno mješanje kuhati oko 4-5 minuta.
Gotovu kremu prebaciti u zdjelu i pokriti prozirnom folijom i staviti u hladnjak.
U hladnu kremu umiješati maslac.
3. Okruglim kalupom iz biskvita rezati oblike, svaki krug prerezati vodoravno i filovati kremom.
4. Kremom obmazati oko kolača i uvaljati u kokos.
5. Čokoladu istopiti sa margarinom i dodati ulje. Pomoću male žlice na svaku šubaricu staviti čokoladu.
6. Od ostataka biskvita napraviti kakao praline, al to je već idući post.
Molim Vas samo info koliko cca komada se dobije od ove količine sastojaka?
OdgovoriIzbriši