ŠUBARE
Potrebni sastojci:
Za biskvit:
5 jaja
250 gr šećera
2 dcl ulja
2 dcl mlijeka
14 žlica brašna
1 prasak za pecivo
2 žlice kakaa
Za kremu:
0,7 l mlijeka
5 žlica gustina
2 žlice brašna
150 gr šećera
2 vanilin secera
200 gr maslaca
Za glazuru:
120 gr čokolade
80 gr margarina
2 žlice ulja
Oko 150 gr kokosa za uvaljati kolače
1. U lim promjera 36/42 cm staviti pek papir. Jaja upjeniti sa šećerom, dodati ulje i mlijeko te brašno pomješano sa praškom i kakaom. Izmiksati sve i uliti u lim, peći na 180° oko 20-25 minuta.
Ohladiti
2. Za kremu, u dva dcl mlijeka umutiti brašno i gustin, a preostalo mlijeko sa šecerom i vanilin šećerom staviti da kuha.
Kad prokuha, smanjiti vatru i dodati smjesu od brašna i gustina, uz stalno mješanje kuhati oko 4-5 minuta.
Gotovu kremu prebaciti u zdjelu i pokriti prozirnom folijom i staviti u hladnjak.
U hladnu kremu umiješati maslac.
3. Okruglim kalupom iz biskvita rezati oblike, svaki krug prerezati vodoravno i filovati kremom.
4. Kremom obmazati oko kolača i uvaljati u kokos.
5. Čokoladu istopiti sa margarinom i dodati ulje. Pomoću male žlice na svaku šubaricu staviti čokoladu.
6. Od ostataka biskvita napraviti kakao praline, al to je već idući post.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Molim Vas samo info koliko cca komada se dobije od ove količine sastojaka?
OdgovoriIzbriši