Madjarica
kore:
600 gr brašna
2 jaja
200 gr šećera
150 gr maslaca ili masti
2 dcl kiselog vrhnja
1 prašak za pecivo
Tijesto umijesiti da bude pogodno za valjanje i da se ne lijepi za prste, brašna možda ide malo više ili manje nego je napisano, po potrebi....podjeliti na 5-6 loptica koje još malo umjesimo.
peći na okrenutom limu na pek papiru veličine pekare nekih 7 do 10 min. na 180 stupnjeva , paziti da ostanu svijetle.
krema:
1,2 l mlijeka
12 žlica brašna
200 gr šećera
200 gr maslaca
150 gr čokolade za kuhanje ili 100 gr. čokolade i 2 kašike nutele
skuhati kremu, kad se zgusne, skloniti sa vatre i dodati čokoladu i maslac, dobro izmješati da se sjedini...prekriti prozirnom folijom da se ne stvori korica. nakon par minuta, 15-20.....mazati kremu na već ohlađene kore..
..kolač opteretit par minuta, a zatim preliti čokoladnom glazurom.
Glazura:
150 gr cokolade
100 gr margarina
Par zlica ulja
...najbolje ga ostaviti preko noći pa tek onda rezati....ako možete izdržati da ga ne narežete prije
Meni vedno poka glazura kaj nared da nebo čokolada pokala
OdgovoriIzbriši