GIOTTO KOŠARICE
Giotto košarice
2 jaja
10 žlica šećera
150 gr maslaca
100 gr sitno mljevenog ljesnjaka (ili badema)
300 gr brasna ili malo vise
2 žlice kakaa
Izmjesati jaja sa secerom, dodati maslac sobne temperature, te brasno i ljesnjak ( ne ide prasak, znam da ce te pitati😂)
Sjediniti sastojke, dodavati brašno dok se tjesto prestane ljepiti za ruke i bude podatno za valjanje.
Kalupe samo pospite brasnom i istresite višak.
Razvaljajte tjesto, ne pretanko i rezite čašom ili modilicom ili mozete otkidati po hrpicu i utiskivati u kalup.
Peci na 180° nekih 10-ak minuta.
Ohladiti
Krema:
500 gr maskarponea
2 dcl vrhnja za šlag
300 gr nutele
150 gr sitno mljevenog, przenog ljesnjaka
10-15 usitnjenih gioto kuglica
Šlag umutiti i dodati mu maskarpone i nutelu, te giotto kuglice i ljesnjak. Izmjesati kremu i staviti u slasticarsku vrecicu i puniti košare. Svaku košaricu ukrasiti giotto kuglicom i posuti krupno rezanim przenim ljesnjakom. Od ove mjere izadje oko 55-60 košarica.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar