JADRO KOCKE


Jadro kocke


kore:
600 gr brašna
200 gr šećera
2 jaja
150 gr maslaca ili masti
2 dcl  kiselog vrhnja
1 prašak za pecivo
Pomjesati jaja i šećer te dodati ostale sastojke, maslac mora biti sobne temperature. Rukama umjesiti tjesto koje ce biti pogodno za valjanje, mozda vam bude potrebno malo vise ili malo manje brašna od 600 gr. Tijesto podjelite na pet jednakih djelova, svaki dio teži nekih 200 gr.


Ispeći 5 tankih korica na obrnutoj strani lima....ohladiti. Mozete na pek papiru, moj lim je velicine 36/42 cm






fil:
1,2 l  mlijeka
200 gr  šećera
10 žlica gustina
200 gr maslaca
100 gr čokolade za kuhanje

Od navedene kolicine mlijeka oduzeti 2 dcl i pomjesati sa gustinom. Kad preostalo mlijeko i šećer prokuhaju polako ulijevati smjesu od gustina i uz stalno mjesanje pustiti da kuha par minuta. Krema se zgusne, al smanjite vatru da ne zagori. Ohladiti. U hladno dodati maslac.
Odvojiti pola kreme i u nju umješati istopljenu čokoladu
slagati prvu koru, svjetlu kremu, koru pa tamnu kremu....
Gotov kolač posuti šećerom u prahu ili glazurom od bijele čokolade




0 komentari:

Objavi komentar

 

Torte i kolači Ivanka Template by Ipietoon Cute Blog Design