CRNA MAĐARICA



Kore:
2 jaja
200 gr šećera
200 gr oraha sitno mljeveni
2 žlice kakaa
500 gr brašna
1 prasak za pecivo
150 gr maslaca ili masti

Jaja i šećer izmjesati i dodati ostale sastojke, brasno pomjesano sa praskom dodavati postepeno. Umjesiti tjesto podatno za valjanje i podjeliti u pet loptica koje su oko 200 gr.
Valjati tijesto na pek papiru i peci na obrnutoj strani lima veličine 36/42cm.
Peci na 180°, oko 9-10 min.
Ohladiti

Fil:
1l mlijeka
8 žlica šećera
2 vanilin secera
3 pudinga od čokolade
2 žlice nutele
200 gr maslaca
2 jaja
Od navedene količine mlijeka uzeti 2 dcl i umutiti sa pudingom i jajima. Šećer i vanilin šećer dodati u mlijeko.
Kad mlijeko prokuha dodavati mu smjesu od pudinga i jaja i stalno mjesati. Paziti da ne zagori, nekih 3-4 min.
Gotovu kremu prekriti prozirnom folijom i ohladiti. U hladno dodati izradjeni maslac i nutelu. Filovati kore, zavrsiti kolac sa korom i malo ga opteretiti da se korice sljube sa kremom. Dovoljno je 10-ak min.
Glazura:
200 gr čokolade
80 gr maslaca
5-6 žlica ulja
Istopiti čokoladu i preliti kolač


0 komentari:

Objavi komentar

 

Torte i kolači Ivanka Template by Ipietoon Cute Blog Design