Potrebni sastojci:
Za koru:
8 bjelanjaka
250 gr šećera
150 gr lješnjaka (oraha)
Za kremu:
1 l mlijeka
8 žlica šećera
3 vanilin šećera
8 żutanjaka
10 žlica gustina (ne prepunih)
200 gr maslaca
Potrebno još:
Petit keks
Nutella
500 gr malina (po želji jagoda)
200 ml vrhnja za šlag
60 gr ribane čokolade
1. Za koru izlupati bjelanjke sa šećerom, šećer pomalo dodavati dok se ne dobije čvrsti snijeg.
2. U lim staviti pek papir i namazati ga maslacom, zatim posuti krupno mljevenim lješnjacima.
3. Preko lješnjaka rasporediti bjelanjke, poravnati i peći u zagrijanoj pećnici na 150° oko sat vremena.
4. Ispečena kora mora biti krckava i šuškava na dodir.
5. Gornju stranu okrenuti na dolje, tako da lješnjaci budu gore.
6. Toplu koru premazati sa nutellom ili nekim drugim čokoladnim namazom.
7. Preko nutelle poslagati petit keks umočen u mlako mlijeko.
8. Za kremu od litre mlijeka uzeti 2 dcl i pomješati sa gustinom i žutanjcima. U ostatak mlijeka staviti šećer i vanilin šećer i staviti da kuha. Kad prokuha dodati mu smjesu od žutanjaka i gustina i kuhati oko 3-4 minute uz stalno mješanje.
9. Skuhanu kremu prebaciti u plastičnu posudu i prekriti prozirnom folijom te pustiti da se ohladi, ali ne do kraja. Maslac dodati u mlaku kremu.
10. Kremu namazati na petit keks.
11. Na kremu posložiti maline i premazati umućenim šlagom.
12. Preko šlaga posuti naribanu čokoladu ili svježe maline ili kako volite.