MIINA TORTA
Potrebni sastojci:
Za biskvit:
5 jaja
150 gr šećera
1 dcl ulja
0,5 dcl mlijeka
180 gr brašna
2 žlice kakaa
Pola praška za pecivo
Za preliti kore:
1 dcl čokoladnog mlijeka
Za prvu kremu:
250 gr maskarponea
2,5 dcl vrhnja za šlag
300 gr nutele
100 gr prženih i krupno mljevenih lješnjaka
Za drugu kremu:
100 gr čokolade za kuhanje
1 dcl vrhnja za šlag
1. Odvojiti bjelanjak od žutanjka i ulupati ga u čvrsti snijeg. Žutanjke umutiti sa šećerom, dodati ulje, mlijeko, brašno promješano sa praškom i kakaom.
2. Smjesu sipati u kalup fi 25 koji je prekriven pek papirom i peći na 180° oko 25 minuta. Ohladiti i prerezati na dvije tanje kore.
3. Poškropiti čokoladnim mlijekom.
4. Za prvu kremu ulupati vrhnje za šlag i dodati mu maskarpone, nutelu i lješnjak.
5. Za drugu kremu istopiti čokoladu i vrhnje, miješati na laganoj vatri dok se ne sjedini. Ne smije prokuhati.
6. Na prvu koru namazati pola prve kreme i preliti vrućom drugom kremom te poklopiti drugom korom.
Ostatak maskarpone kreme staviti u slastičarsku špricu i istiskivati na biskvit.
Gotovu tortu posuti sjeckanom čokoladom i pistacijama ili kako želite.
7. Staviti u hladnjak par sati.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Postovana,danas sam pokusala napraviti ovu tortu ali mi se biskvit nikako nije htio ispeci.Nakon 45 minuta pecenja bio je sav kao "natopljen".Pretpostavljam da se snijeg pomijesa sa smjesom jer nestoji u receptu.Pitam se gdje sam pogrijesila.Lijep pozdrav
OdgovoriIzbrišiSnijeg se doda u smjesu od zutanjaka, na kraju i sve se sjedini kuhacom i pece se.
IzbrišiNe znam gdje ste falili, mozda na manjoj temperaturi treba duze. Nisu sve pecnice iste