Prije par godina sam prvi put radila ovu tortu i bila sam oduševljena kao i svi koji su je probali.
Sijećam se da sam bila potaknuta nekom dokumentarnom emisijom u kojoj su govorili o ovoj torti kao ruskoj torti br. 1.
Onaj tren kad sam je probala tad sam shvatila zašto im je na prvom mijestu.
Iako original receptu nema žute kreme meni je ovako puno ljepša,a i žutanjke sam upotrjebila.
Ovaj put sam radila mini tortice!
Beze kora
3 bjelanjka
220 gr šećera u prahu
Pola žlice jabučnog octa
Malo soka od limuna
220 gr šećera u prahu
Pola žlice jabučnog octa
Malo soka od limuna
Upjeniti dobro bjelanjak i postepeno mu dodavati šećer, žlicu po žlicu.
Dodati ocat, limun i pjenjačom lagano promješati. Ne mikserom!
Čvrstu smjesu staviti u slastičarsku špricu i na pek papiru praviti male košarice promjer 5-6cm.
Peći na 70° oko pola sata, zatim smanjiti na 60° i susiti jos sat ipol
Čvrstu smjesu staviti u slastičarsku špricu i na pek papiru praviti male košarice promjer 5-6cm.
Peći na 70° oko pola sata, zatim smanjiti na 60° i susiti jos sat ipol
Krema:
2 dcl mlijeka
1 puding od vanilije
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
3 žutanjka
1 dcl. slatkog vrhnja
U malo mlijeka umutiti puding i žutanjke, sipati u preostalo mlijeko i šećer kad prokuha,mješati dok se ne zgusne. Ohladiti.
1 dcl vrhnja ulupati u čvrsti šlag i dodati ohlađenoj kremi.
Na ohlađene košarice stavljati kremu pa ulupani šlag i voće po želji.
Ja sam ovaj put stavila šumsko voće i mljevene pistacije
Na jagode naribati euro blok čokoladicu i istopiti jedno rebro mliječne čokse i sipati po jagodama.
Potaknuta emisijom Galileo od neki dan i njihovom ruskom tortom br. 1.Sad mi je jasno zašto joj ne mogu odoliti
Na jagode naribati euro blok čokoladicu i istopiti jedno rebro mliječne čokse i sipati po jagodama.
Potaknuta emisijom Galileo od neki dan i njihovom ruskom tortom br. 1.Sad mi je jasno zašto joj ne mogu odoliti