Ovu sam tortu prvi put probala u Velikoj Gorici kad sam došla kod kumova na Julkinu krizmu.
Ima tome nekih 5-6 godina.Bila sam oduševljena okusom i da sam mogla od sramote,tražila bi i treći komad :')
Tortu je donijela kumina prijateljica iz Slovenije,ja sam pristojno pitala recept i jedva čekala doć kući i peći.
Postala je klasik,čim prve jagode dođu u trgovine pravi se "Euforija"
Euforija ili torta sa jagodom i maskarponeom. :)
Biskvit:
125 gr. maslaca
200 gr. šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
Pola praška za pecivo
150 gr. brašna
2 žlice kakaa
Jaja i šećer dobro upjeniti i dodati ostale sastojke.
Smjesu sipati u kalup fi 28 koji smo prekrili pek papirom.
Peći nekih 15-ak min. na 180 stupnjeva.
Provjeriti čačkalicom.
Biskvit ohladiti.
Krema:
250 gr. maskarponea
250 gr. sira(npr. vivis)
75 gr. šećera
1 želatina(i pet žlica mlijeka)
125 ml. šlaga
100 gr. sjeckane čokolade
Želatinu utopiti u mlijeku i dodati u ulupani šlag te dodati ostale sastojke.
Kremu namazati na ohlađen biskvit.
Na kremu poslagati jagode (oko pola kile) i preliti preljevom za torte.
Ohladiti.