ČOKOLADNE PRINCEZICE
Potrebni sastojci:
Za tijesto:
2 dcl vode
2 dcl ulja
4 dcl brašna
5 jaja
2 žlice kakaa
Pola male žlice soli
Za kremu:
0,7 l mlijeka
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
5 žlica gustina
1 žlica brašna
180 gr maslaca
4 žutanjka
Potrebno još:
2 dcl vrhnja za šlag
Za glazuru:
100 gr čokolade
50 gr margarina
1 žlica ulja
1. U šerpicu staviti ulje i vodu i pustiti da prokuha. Kad prokuha skinuti sa vatre i dodati brašno pomješano sa soli i kakaom. Mikserom sjediniti i pustiti da se ohladi. U hladnu smjesu dodati jaja, jedno po jedno i stalno miješati da se smjesa poveže.
Tijesto staviti u slastičarsku špricu i na pek papir istiskivati hrpice.
Peći na 200° 20 minuta, zatim smanjiti na 180° i peci jos 15 minuta.
Ohladiti princezice i odrezati im vrhove.
2. Za kremu staviti pola litra mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom da kuha. U dva decilitra mlijeka izmješati žutanjke , brašno i gustin te dodati u mlijeko. Miješati nekih 4-5 minuta. Skuhanu kremu prekriti prozirnom folijom i staviti u hladnjak. U hladnu kremu dodati maslac sobne temperature.
3. Vrhnje za šlag umutiti u čvrstu smjesu.
4. Čokoladu istopiti sa margarinom i dodat ulje.
5. Kremu staviti u slastičarsku špricu i puniti ispečene košarice, na kremu staviti šlag i poklopiti vrhom odrezane košare.
Preliti sa žlicom čokoladne glazure.
Po želji princezice posuti prženim, sjeckanim lješnjacima ili osušenim laticama ruža ili ostaviti samo preliveno čokoladom.
Od ove mjere izadje oko 35-40 komada.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar