Pages

CRNA VIŠNJA

CRNA VIŠNJA




Potrebni sastojci:

Za biskvite:
12 jaja
12 žlica šećera
210 gr čokolade
1,5 prašak za pecivo

Za voćni fil:
1 galon višanja (850 gr)
2 žlice šećera
2 žlice gustina
1 dcl vode


Za sirnu  kremu:
250 gr maskarponea
200 gr vivis sirnog namaza
2 dcl vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu

Za dekoraciju:
1,5 dcl vrhnja za šlag


U kalup fi 24 staviti pek papir.
Posebno ulupati 4 bjelanjka u čvrsti snijeg. Žutanjke upjeniti sa šecerom, dodati pola praška za pecivo i 70 gr istopljene i prohladjene čokolade za kuhanje. Na kraju  dodati bjelanjke i pjenjačom sjediniti u jednoličnu masu.
Peći na 170° 30 minuta.
Ispeći tri ovakva biskvita i ohladiti.

Višnje iz galona usuti u šerpicu, odvojiti pola decilitra vode za poškropiti kore, dodati šećer i pustiti da prokuha.
Gustin pomjesati sa vodom i dodati u višnje, miješati dok se ne zgusne.
Malo ohladiti.

Umutiti vrhnje za šlag i dodati mu šećer, maskarpone i vivis.

Prvi biskvit staviti na tacnu i poškropiti sa dvije žlice soka iz kompota, premazati sa trećinom fila od višanja staviti u hladnjak na pet minuta, zatim premazati sa trećinom sirne kreme, poklopiti biskvitom i postupak ponoviti još dva puta.
Ohladjenu tortu premazati sa vrhnjem za šlag i ukrasiti po želji.







Broj komentara: 6: