Pages
▼
SNICKERS GNIJEZDA
Fini spoj kikirikija, čokolade i karamela
Snickers gnijezda:
2 dcl vode
5 žlica šećera
150 gr maslaca
200 gr čokolade za kuhanje
200 gr neslanog kikirikija, nemojte presitno samljeti
250 gr mljevenog keksa (petit ili plazma ili....)
2 žlice nutele( možete, a ne morate)
potrebno još:
200 gr kikirikija
Karamel:
200 gr secera
2 dcl vrhnja za šlag
Za gnijezda
Maslac, vodu, čokoladu i šećer stavite da prokuha. Mješajte da se izjednači, makni s vatre i dodaj keks i kikiriki i nutelu
kad se ohladi radite loptice, uvaljajte ih u kikiriki , malo ih utisnite prstom u sredini da ostane udubljenje za karamel.
Za karamel uprzite šećer, na laganoj vatri do zlatne boje. Dodajte vrhnje i mjesajte dok ne dobijete fini gusti karamel, koji ce se hladjenjem još više stisnuti.
Može stajati u hladnjaku u teglici danima.
A ako vam se neda raditi karamel, od ove smjese napravite kuglice, uvaljajte u kikiriki i opet imate super slatkiš.
Nema komentara:
Objavi komentar