Pages

BUHTLE



Buhtle sa nutelom (ili po želji pekmez)
Sastojci:

2 jaja
5 žlica šećera
1 germa (ili dvi male žlice suhog kvasca)
0,5  dcl mlijeka (za germu)
2 dcl mlijeka
500 gr brašna (po potrebi više)
100 gr istopljenog maslaca
Prstohvat soli
Kora od limuna ili naranče
Šećer u prahu za posip
Nutela ili pekmez za punjenje

1. Kvasac staviti u šalicu sa pola decilitra mlakog mlijeka, dodati žlicu šećera, promješati i pustiti pet minuta da se kvasac malo upjeni.

2. U posudu staviti jaja, šećer, koricu limuna ili naranče, sol, istopljeni maslac, mlijeko i pola od navedene količine brašna. U brašnu napraviti malo udubljenje i u njega usuti mlijeko sa kvascom.

3. Umjesiti  tijesto, dodajući pomalo ostalo brašno.


4. Pustiti tjesto sat, sat ipol da se digne.

5. Na pobrašnjenoj radnoj površini tijesto razvući na debljinu pola cm, od prilike, i rezati okruglim kalupom. Na sredinu svakog kruga stavljati malo nutele i spajati u male loptice te redati u okrugli lim fi 28 cm, koji smo prekrili pek papirom.













6. Peći na 180° oko pola sata.




7. Gotove buhtle posuti šećerom u prahu i jesti vruće.....ili hladne😊



Nema komentara:

Objavi komentar