MIINA TORTA

MIINA  TORTA



Potrebni sastojci:

Za biskvit:
5 jaja
150 gr šećera
1 dcl ulja
0,5 dcl mlijeka
180 gr brašna
2 žlice kakaa
Pola praška za pecivo

Za preliti kore:
1 dcl čokoladnog mlijeka

Za prvu  kremu:
250 gr maskarponea
2,5 dcl vrhnja za šlag
300 gr nutele
100 gr prženih i krupno mljevenih lješnjaka


Za drugu kremu:
100 gr čokolade za kuhanje
1 dcl vrhnja za šlag


1. Odvojiti bjelanjak od žutanjka i ulupati ga u čvrsti snijeg. Žutanjke umutiti sa šećerom, dodati ulje, mlijeko, brašno promješano sa praškom i kakaom.
2. Smjesu sipati u kalup fi 25 koji je prekriven pek papirom i peći na 180° oko 25 minuta. Ohladiti i prerezati na dvije tanje kore.
3. Poškropiti čokoladnim mlijekom.
4. Za prvu kremu ulupati vrhnje za šlag i dodati mu maskarpone, nutelu i lješnjak.
5. Za drugu kremu istopiti čokoladu i vrhnje, miješati na laganoj vatri dok se ne sjedini. Ne smije prokuhati.
6. Na prvu koru namazati pola prve kreme i preliti vrućom drugom kremom te poklopiti drugom korom.
Ostatak maskarpone kreme staviti u slastičarsku špricu i istiskivati na biskvit.
Gotovu tortu posuti sjeckanom čokoladom i pistacijama ili kako želite.





7. Staviti u hladnjak par sati.




2 komentari:

  1. Postovana,danas sam pokusala napraviti ovu tortu ali mi se biskvit nikako nije htio ispeci.Nakon 45 minuta pecenja bio je sav kao "natopljen".Pretpostavljam da se snijeg pomijesa sa smjesom jer nestoji u receptu.Pitam se gdje sam pogrijesila.Lijep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Snijeg se doda u smjesu od zutanjaka, na kraju i sve se sjedini kuhacom i pece se.
      Ne znam gdje ste falili, mozda na manjoj temperaturi treba duze. Nisu sve pecnice iste

      Izbriši

 

Torte i kolači Ivanka Template by Ipietoon Cute Blog Design