Kinder bueno torta
Potrebni sastojci za tri beze kore:
15 jaja
21 žlica šećera
1,5 žlica bijelog octa
150 gr prženih i krupno mljevenih lješnjaka
Nutella za premazati kore
Malo maslaca za premazati pek papir
Za kremu:
1 l mlijeka
9 žlica šećera
1 puding od vanilije
6 žlica brašna
15 žutanjaka
200 gr maslaca
100 gr čokolade
Potrebno još:
100 gr čokolade
50 gr maslaca
3 žlice ulja
2,5 dcl vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
Umutiti pet bjelanjaka, postepeno dodavati šećer. Kad je smjesa čvrsta dodati pola žlice octa i još malo umutiti.
Pripremiti kalup fi 26 u koji stavimo pek papir. Pek papir tanko namazati maslacem i posuti sa 50 gr lješnjaka.
Na lješnjake namazati bjelanjak i staviti u pećnicu.
Peći oko 1,5 sat, na pocetku na 150°, oko pola sata, zatim smanjiti na 100° i sušiti još sat vremena.
Postupak ponoviti tri puta.
Vruće kore izvaditi iz kalupa, okrenuti ih da lješnjaci budu gore i premazati ih sa nutelom.
ohaditi.
Za kremu, od litra mlijeka uzeti 2 dcl i promješati sa pudingom, brašnom i žutanjcima. Preostalo mlijeko staviti sa šećerom da kuha. Kad prokuha smanjiti vatru i dodati smjesu od žutanjaka, stalno miješati da se krema zgusne, paziti da ne zagori. Skuhanu kremu prebaciti u dvije zdjelice, pola pola....u jednu dodati 100 gr čokolade, sjediniti. Pokriti obe kreme prozirnom folijom i staviti u hladnjak. U skoro hladne kreme dodati po 100 gr maslaca u obe. Dobro izraditi i filovati kore.
Na prvu koru slagati kremu pomocu okrugle žlice za sladoled, ako nemate, moze i obična. Uglavnom žlica tamne kreme pa žlica svjetle. Pola kreme staviti na prvu koru, pola ostaviti za drugu.
Istopiti čokoladu, maslac i ulje, pomoću žlice puniti rupe izmedju krema.
Pola čokolade staviti na prvu kremu, pola ostaviti za drugu.
Vrhnje za šlag umutiti, ne prečvrsto, dodati šećer i premazati preko kreme. Poklopiti drugom korom i ponoviti postupak. Tortu završiti trećom korom i premazati šlagom i ukrasiti po želji.
Bjelanjak bude jako visok u obruču prije pečenje, neka vas ne brine. Smanji se tijekom pečenja, a hladjenjem se totalno spusti. To tako treba☝
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Izgleda jako fino:)
OdgovoriIzbrišiHvala puno
IzbrišiHtjela bi staviti tičino na nju, da li može? Torta je izvrsna😋😋😋😋😋
OdgovoriIzbrišiJa ne bih, uvijekvme strah beze kora
IzbrišiIzgleda jako fino
OdgovoriIzbrišiWow! this is Amazing! Do you know your hidden name meaning ? Click here to find your hidden name meaning
OdgovoriIzbrišiThank you very much for seeing 밤알바 information.
OdgovoriIzbrišiThank you very much for seeing 밤알바 information.
Predivna torta, recept savrsen. Radila sam po vasem receptu i extra. Hvala na receptu.
OdgovoriIzbrišiTorta je izvrsna,isprobano
OdgovoriIzbrišitorta je izvrsna,isprobano
OdgovoriIzbrišiTorta je izvrsna isprobano😘
OdgovoriIzbrišiRadila bih tortu i pravougaonom kalupu,koja velicina odgovara toj mjeri
OdgovoriIzbriši