MADJARICA



Madjarica

kore:
600 gr brašna
2 jaja
200 gr šećera
150 gr maslaca ili masti
2 dcl  kiselog vrhnja
1 prašak za pecivo



Tijesto umijesiti da bude pogodno za valjanje i da se ne lijepi za prste, brašna možda ide malo više ili manje nego je napisano, po potrebi....podjeliti na 5-6 loptica koje još malo umjesimo.





peći na okrenutom limu  na pek papiru veličine pekare nekih 7 do 10 min. na 180 stupnjeva , paziti da ostanu svijetle.





krema:
1,2 l  mlijeka
12 žlica brašna
200 gr šećera
200 gr maslaca
150 gr čokolade za kuhanje ili 100 gr. čokolade i 2 kašike nutele
skuhati kremu, kad se zgusne, skloniti sa vatre i dodati čokoladu i maslac, dobro izmješati da se sjedini...prekriti prozirnom folijom da se ne stvori korica. nakon par minuta, 15-20.....mazati kremu na već ohlađene kore..


..kolač opteretit par minuta, a zatim preliti čokoladnom glazurom.
Glazura:
150 gr cokolade
100 gr margarina
Par zlica ulja

...najbolje ga ostaviti preko noći pa tek onda rezati....ako možete izdržati da ga ne narežete prije


1 komentari:

  1. Meni vedno poka glazura kaj nared da nebo čokolada pokala

    OdgovoriIzbriši

 

Torte i kolači Ivanka Template by Ipietoon Cute Blog Design