JADRINA JAFA
Bisvit:
5 jaja
15 zlica šećera
15 žlica brašna
1 prasak za pecivo
2 dcl jogurta
2 dcl ulja
Jaja umutite sa secerom, par minuta te dodajte ulje i jogurt, a zatim brašno pomjesano sa praskom za pecivo
Sjedinite sve sastojke i smjesu sipajte u lim od pecnice, koji ste predhodno prekrili pek papirom (kod mene je lim 36/42cm).
Peci na 180° C, nekih 25 minuta, provjeriti čačkalicom.
Ohladjen biskvit rezati vodoravno
Dojni dio biskvita staviti na tacnu, a gornji u zdjelu i usitniti ga rukama.
Biskvit na tacni premazati pekmezom od šljiva ( može i neki drugi po vasoj želji).
U dio biskvita koji smo izmrvili dodamo dvije žlice šećera u prahu, 1 dcl mlake vode i jednu izribanu, smrznutu naranču (cijelu).
Rukama sjediniti sve sastojke te ih "natapkati" na biskvit premazan pekmezom.
Nema veze ako vam bude neravno, sve se fino popuni slojem ganacha koji ide na fil.
Ganach:
1 dcl vrhnja za šlag
100 gr čokolade
Zagrijati na vatri uz stalno mjesanje, kad se cokolada otopi preliti je po kolacu i staviti u hladnjak bar sat vremena da se dobro ohladi
Ohladjen kolač preliti cokoladnom glazurom
Glazura:
150 gr čokolade
80 gr margarina
3-4 žlice ulja
0 komentari:
Objavi komentar