DIVLJA RUŽA PLUS
Torta za maminu i tatinu 44. godišnjicu braka❤❤
Potrebni sastojci:
Za dvije beze kore:
10 bjelanjaka
300 gr šećera
150 gr lješnjaka
Žlica octa
2 žlice gustina
Nutela
Petit keks
Za kremu:
1 l mlijeka
10 žutanjaka
8 žlica šećera
5 žlica brašna
5 žlica gustina
200 gr maslaca
500 gr malina
2 dcl vrhnja za šlag
Plus šlag za dekoraciju
1. Lim od pećnice prekriti pek papirom, namazati sa malo maslaca i posuti 75 gr krupno mljeveni lješnjaka...možete više ili manje, kako volite.
2. 5 bjelanjaka ulupati u čvrsti snijeg i postepeno dodavati 150 gr šećera. Dodati pola žlice octa i žlicu gustina, lagano sjediniti sa bjelanjcima i zatim smjesu pažljivo rasporediti po ljesnjacima i staviti da se peče u predhodno zagrijanoj pećnici na 180° nekih 5-8 minuta, zatim smanjiti na 150° i peći još 25 minuta.
Ispeći dvije beze kore. Ohladiti.
3. Za kremu, od litra mlijeka uzeti 2 dcl i pomješati sa brašnom, gustinom i žutanjcima. Preostalo mlijeko i šećer staviti da kuha. Kad prokuha, smanjiti vatru i dodati mu smjesu od brašna i kuhati još 5 minuta uz stalno mješanje.
Ohladiti kremu i u hladno dodati maslac sobne temperature.
4. Ohladjene beze kore prerezati na dva djela, tako da dobijemo 4 manje kore.
Prvu koru staviti na tacnu, premazati nutelom onu stranu na kojoj su lješnjaci.
Po nuteli rasporediti petit keks umočen u mlijeko, po keksu rasporediti kremu, na kremu poslagati maline i tučeno slatko vrhnje.
Prekriti drugom korom i ponoviti postupak dok ima kora i kreme.
5. Ukrasiti po želji
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pozdrav Ivanka,
OdgovoriIzbrišiDali je ova zadnja slika dupla mjera za tortu od 4 kore ,dali ide k da j dupla krema?? Hvala
Nije dupla mjera, to je po ovom receptu koji je napisan, dvije kore, režeš da dobiješ 4 i bude ovolika torta
IzbrišiTepsija u kojoj pecete kore, koja je mjera tepsije
OdgovoriIzbrišiSuper torta
IzbrišiTorta je odlična!Pravila sam je sinu za rođendan.🙂
OdgovoriIzbrišiAutor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiMolim vas dimenzije lima za pečenje
OdgovoriIzbrišiJa sam pravila u okruglom kalupa promjera 25cm ovu meru i bilo je savršeno kore su bile dovoljne visine za premazati, probala sam i u pravougaonog tepsiju 20x30cm ali onda sam morala 3 kore da pićem nisu mi dovoljno narasle
OdgovoriIzbriši