Potrebni sastojci:
2 jaja
2,5 dcl mlijeka
100 gr secera
100 gr maslaca
1 vrećica kvasaca (suhog)
Korica limuna
Na vrh noža soli
Čepić rakije
500 gr brašna( više, manje, pomalo dodavati)
Za punjenje:
Nutela
Pekmez
Bijela linolada
1. U šalicu staviti pola decilitra mlakog mlijeka, kvasac i malu žlicu šećera, promještati i pustiti da se upjeni, nekih desetak minuta.
2. U dublju zdjelu staviti jaja, šećer, istopljeni maslac, naribanu koricu limuna, rakiju i sol. Dodati brasno, napraviti malo udubljenje i sipati kvasac.
3. Doliti ugrijano mlijeko i umjesiti tijesto.
4. Ostaviti da se kvasi oko sat, sat ipol. Zatim tijesto prebaciti na pobrašnjenu radnu plohu i oklagijom razvuci na cenat debelo. Pomoću čaše ili modlice izrezivati krugove.
5. Izrezano tijesto pokriti kuhinjskom krpom i pustiti da se još jednom digne, nekih pola sata.
6. U širu šerpu uliti ulje, nekih 2 prsta i zagrijati, ali ne previše. Krofne stavljati onako kako su se dizale i peći na laganoj vatri. Poklopiti. Kad se peku sa druge strane, poklopac skinuti.
7. Pečene krofne staviti na papirne ubruse da pokupe višak ulja.
8. Krofne posuti šećerom u prahu i puniti nadjevom po želji.
0 komentari:
Objavi komentar