VOĆNA MAĐARICA
VOĆNA MAĐARICA
Kore:
2 jaja
200 gr šećera
150 gr maslaca ili masti
2 dcl kiselog vrhnja
600 gr brašna (brašna po potrebi)
1 prašak za pecivo
Umiješati sve sastojke i
zamjesiti tijesto, nesmije biti pretvrdo, a ne smije se lijepiti za prste....mora biti podatno za valjanje...podjeliti na 5 djelova i peći na obrnutoj strani lima, na pek papiru velicine 36/42cm .., na 180° desetak min.
Ohladiti kore.
Bijela krema:
1 l mlijeka
8 žlica šećera
6 žlica gustina
1 puding od vanilije
200 gr maslaca
Gustin i puding pomjesati sa 2 dcl mlijeka koje smo uzeli od navedene kolicine. Ostatak mlijeka sa šećerom staviti da kuha.
Kad prokuha, smanjiti vatru i dodati mu smjesu od pudinga i gustina i uz stalno mješanje kuhati nekih 3-4 minute dok se krema ne zgusne. Skuhanu kremu prekriti prozirnom folijom i ohladiti. U hladno dodati maslac sobne temperature.
Voćna krema:
0,5 kg jagoda, višanja ili malina
2-3 žlice šećera
2 pudinga od vanilije ili maline
u blenderu smiksati jagode, doliti u njih vode da bude 0,7 l sve skupa tog voćnog soka ...staviti pola litra da kuha, a u 2 dcl umutiti puding...kad sok prokuha, skuhati kao puding...ohladiti, može i mlako.
Na koru mazati bijeli fil, pa kora, voćni fil.....kolač zavrsiti zadnjom korom i obilno posuti šećerom u prahu ili bjelim ganachom preliti ili napraviti crveni preljev za torte.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Hvala na receptu predivno izgleda lp ugodan ostatak dana
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiSvaka čast,predivno izgleda
IzbrišiSavrsene
OdgovoriIzbrišiKoliko dana se mogu čuvati u hladnjaku?
OdgovoriIzbrišiNe duže od pet
IzbrišiNisam pekla ali sam je probala fantastična je sada je prva za pečenje u nizu svaka čast prefina pozdrav 👍❤❤❤❤
IzbrišiJedno pitanje, koliko je to visoko zato jer ima puno više fila od čokoladne mađarice, pa mi se čini da bi možda moglo biti previše??
OdgovoriIzbrišiJa sam danas imala taj kolač za desert. U pravu ste, visok je. Ne može se zagristi 😂😂
IzbrišiRezala sam ga na kocke i jeli smo ga vilicom.
Savršeno svaka čast extra
OdgovoriIzbrišiZanima me ulovi li se se šećer za koru?? ��
OdgovoriIzbrišiZanima me ulovi li se se šećer za koru?? 🤔
OdgovoriIzbrišiOdlican kolac
OdgovoriIzbrišiDraga Ivanka more li se zamrznuti voćna mađarica
OdgovoriIzbrišiA kako dobiti glazuru crvenu sa slike?
OdgovoriIzbriši