Čokoladne kocke sa kokosom





Kore:
2 jaja
200 gr secera
125 gr maslaca
4 žlice mlijeka
100 gr ljesnjaka
350-400 gr brasna
1 prasak za pecivo
Jaja kratko promjesajte sa šećerom, dodajte maslac, mlijeko i  ljesnjak ( kojeg sameljete ne prekrupno da vam trga kore u razvlacenju, al ni presitno da ga ne osjetite).
Brasno i prasak dodate na kraju, prvo malo mikserom možete izmutiti, a poslije rukama oblikujte tjesto koje ne smije biti ljepljivo.
Tijesto podjelite na tri djela, svaka loptica je oko 300 gr tezine. Razvucite na velicinu lima te pecite na pek papiru na obrnutoj strani lima.
180°C, nekih 9-10 min
Kore trebaju ostat svjetle, budu tvrde al nek vas to ne brine.

Čokoladna krema (ganach):
400 ml vrhnja za šlag
150 gr čokolade za kuhanje
150 gr mliječne čokolade
100 gr nutele
U posudu staviti vrhnje i natrgati cokoladu, dodati nutelu i staviti na šporet. Uz stalno mješanje grijati do tocke vrenja da se cokolade fino istope i povežu sa slagom.
Ohladiti da  bude mazivo kao nutela, npr.

Kokos krema:
0,5 l mlijeka
5 žlica šećera
1 puding od vanilije
1 žlica gustina
150 gr maslaca
100 gr kokosa
1 vanilin šećer
Od navedene kolicine mlijeka oduzeti 2 dcl i promjesati sa gustinom i pudingom. Ostatak mlijeka sa secerom i vanilin secerom staviti da kuha. Kad prokuha, smanjiti vatru i dodavati smjesu sa pudingom uz stalno mjesanje, dodati kokos ze kuhati par minuta da se zgusne. Ohladiti, u hladno dodati maslac i dobro sjediniti sa kremom.
Na tacnu staviti prvu koru i nanazati je čokoladnom kremom, poklopiti drugom korom koju premazete sa kokos kremom te poklopite sa trecom korom.
Kolac opteretite par minuta(stavite tacnu na njega i na tacnu 2-3 l mlijeka, npr.) da se fino kreme izjednace, nakon toga u hladnjak preko noci. Kore budu tvrde i lomljive, al preko noci se opuste i smeksaju.

Čokoladna glazura:
150 gr čokolade
100 gr margarina
3-4 žlice ulja
Otopiti u šerpici i preliti kolac.

2 komentari:

  1. Ajme ovo izgleda savrseno.... morat cu probati��

    OdgovoriIzbriši
  2. Za ganache. Može li molim vas omjer /količina mliječne čokolade za kuhanje ! Jer ovdje tamna kod nas vani je zaista gorka. Pa koristim baš ne mliječnu za jesti već mliječnu za kuhanje. Dali je cca 300 GR čok. dovoljno ili bi omjer trebao u tom slučaju biti 1:1 bez obzira na 100 GR Nutelle koji dodamo. Hvala unaprijed.

    OdgovoriIzbriši

 

Torte i kolači Ivanka Template by Ipietoon Cute Blog Design