DUPLO ČOKOLADNE KOCKE
Potrebni sastojci:
Za biskvite:
12 bjelanjaka
12 žlica šećera
8 žlica brašna
1 prasak za pecivo
Za preljev:
4 dcl mlijeka
Za kremu:
1 l mlijeka
12 žutanjaka
8 žlica šećera
5 žlica brašna
5 žlica gustina
200 gr mliječne čokolade
200 gr maslaca
Za dekoraciju:
2,5 dcl vrhnja za šlag
1. Pripremiti lim za pečenje dimenzije 36/42 i prekriti ga pek papirom.
2. Ulupati 6 bjelanjaka sa 6 žlica šećera te dodati 4 žlice brašna i pola praška za pecivo i umiješati lagano žlicom, ne mikserom.
3. Izliti u lim, poravnati i peci na 175° 8-10 minuta. Ne smije se prepeći, bit ce žilavo.
4. Biskvit izbockati vilicom i preliti sa 2 dcl mlijekom te pustiti da se ohladi.
5. Isto ispeći još jedan biskvit.
6. Od navedene količine mlijeka uzeti oko 2 dcl i umutiti sa brašnom i gustinom, dodati žutanjke.
7. Preostalo mlijeko staviti da kuha i dodati mu šećer.
8. Kad prokuha, smanjiti vatru i dodavati mu smjesu od žutanjaka uz stalno mješanje.
Kuhati oko pet minuta, al paziti da ne zagori.
9. Skinuti sa vatre i dodati čokoladu, promješati i ohladiti.
10. U mlaku kremu staviti maslac sobne temperature i dobro sjediniti te ohladiti do kraja.
11. Na prvi biskvit namazati pola kreme i preklopiti drugim biskvitom i namazati ostatkom kreme.
12. 2,5 dcl vrhnja za šlag umutiti i premazati po gotovom kolaču.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar