Potrebni sastojci:
Za biskvit:
5 jaja
120 gr šećera
110 gr brašna
pola male žlice praška za pecivo
3 žlice kakaa
Za preljev:
1,5 dcl vode
100 gr šećera
Za kremu:
250 gr maskarponea
1 dcl vrhnja za šlag
100 gr bijele čokolade
Za čokoladnu kremu:
1 dcl vrhnja za šlag
120 gr nutele
80 gr mliječne čokolade
Za glazuru:
80 gr čokolade za kuhanje
50 gr margarina
2-3 žlice ulja
1. Pripremiti lim promjera 20/30 cm i prekriti ga pek papirom.
2. Posebno umutiti žutanjke sa 60 gr šećera, posebno bjelanjke sa preostalih 60 gr šećera.
3. U smjesu od žutanjaka dodati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Umutiti mikserom, dodati i dvije žlice ulupanih bjelanjaka da je lakse sjediniti smjesu. Zatim dodati ostale bjelanjke i lagano ih sjediniti mješajući pjenjačom.
Smjesu uliti u kalup i peći na 180° oko 20 minuta. Provjeriti čačkalicom.
Pečen biskvit ohladiti i prerezati na dvije tanje kore.
4. U šerpicu staviti vodu i šećer i pustiti da kuha 5-6 minuta, ohladiti.
5. Umutiti vrhnje za šlag i dodati maskarpone sir. Istopiti bijelu čokoladu, malo prohladiti i dodati u šlag i sir i dobro sjediniti.
6. Polovinu biskvita staviti na tacnu i poškropiti sa pola preljeva od šećera i vode te ga premazati sa kremom.
7. Poklopiti drugim biskvitom i poškropiti ostatkom vode.
8. U šerpicu staviti vrhnje i lagano zagrijavati, dodati nutelu i čokoladu. Miješati dok se smjesa sjedini, ne smije prokuhati. Prohladiti nekih pola sata u hladnjaku i premazati kolač.
9. Za glazuru istopiti čokoladu i margarin, dodati ulje te preliti po kolaču.
0 komentari:
Objavi komentar