MOSKVA TORTA
Potrebni sastojci:
Za kore:
20 bjelanjaka
20 žlica šećera
10 žlica brašna
20 žlica mljevenih oraha
Za kremu:
15 żutanjaka
8 žlica šećera
2 vanilin šećera
4 žlice brašna
5 žlica gustina
1 l mlijeka
200 gr maslaca
Potrebno još:
1 staklenka višanja iz kompota
1 konzerva ananasa, kompot
100 gr krupno mljevenih i prženih lješnjaka
3 dcl vrhnja za šlag
1. U okrugli kalup fi 25 staviti pek papir.
2. Umutiti 4 bjelanjka i 4 žlice šećera. Kad je smjesa čvrsta dodati 2 žlice brašna i 4 žlice oraha i pjenjacom lagano umiješati sa bjelanjcima. Sipati u kalup i peci oko 12-15 min na 180°.
3. Ispeci 5 ovakvih korica
4. Za kremu, od litra mlijeka uzeti 2 dcl i promjesati sa brasnom, gustinom i zutanjcima. Preostalo mlijeko sa secerom i vanilin šecerom staviti da kuha. Kad prokuha, smanjiti vatru i sipati smjesu od zutanjaka i kuhati oko pet minuta uz stalno miješanje.
Ohladiti i u mlako dodati maslac sobne temperature.
5. Višnje i ananas ocjediti
6. Vrhnje za šlag ulupati
7. Na prvu koru namazati četvrtinu kreme, poslagati pola visanja i posuti ljesnjacima te premazati tankim slojem vrhnja za šlag.
Poklopiti drugom korom, namazati kremom, posuti polovinom ananasa, posuti ljesnjacima i premazati šlagom te poklopiti korom. Ponoviti postupak i tortu završiti korom.
Ja sam tortu preokrenula pa vam je slaganje naopako na presjeku.
Torta je super za pod fondan, samo je pustiti da se dobro ohladi.
Od ostatka zutanjaka sam skuhala jos jednu kremu i napravila saum role.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kolika visina torte bude od ove kolicine sastojaka?
OdgovoriIzbriši