Prije par godina sam prvi put radila ovu tortu i bila sam oduševljena kao i svi koji su je probali.
Sijećam se da sam bila potaknuta nekom dokumentarnom emisijom u kojoj su govorili o ovoj torti kao ruskoj torti br. 1.
Onaj tren kad sam je probala tad sam shvatila zašto im je na prvom mijestu.
Iako original receptu nema žute kreme meni je ovako puno ljepša,a i žutanjke sam upotrjebila.
Ovaj put sam radila mini tortice!
Beze kora
3 bjelanjka
220 gr šećera u prahu
Pola žlice jabučnog octa
Malo soka od limuna
220 gr šećera u prahu
Pola žlice jabučnog octa
Malo soka od limuna
Upjeniti dobro bjelanjak i postepeno mu dodavati šećer, žlicu po žlicu.
Dodati ocat, limun i pjenjačom lagano promješati. Ne mikserom!
Čvrstu smjesu staviti u slastičarsku špricu i na pek papiru praviti male košarice promjer 5-6cm.
Peći na 70° oko pola sata, zatim smanjiti na 60° i susiti jos sat ipol
Čvrstu smjesu staviti u slastičarsku špricu i na pek papiru praviti male košarice promjer 5-6cm.
Peći na 70° oko pola sata, zatim smanjiti na 60° i susiti jos sat ipol
Krema:
2 dcl mlijeka
1 puding od vanilije
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
3 žutanjka
1 dcl. slatkog vrhnja
U malo mlijeka umutiti puding i žutanjke, sipati u preostalo mlijeko i šećer kad prokuha,mješati dok se ne zgusne. Ohladiti.
1 dcl vrhnja ulupati u čvrsti šlag i dodati ohlađenoj kremi.
Na ohlađene košarice stavljati kremu pa ulupani šlag i voće po želji.
Ja sam ovaj put stavila šumsko voće i mljevene pistacije
Na jagode naribati euro blok čokoladicu i istopiti jedno rebro mliječne čokse i sipati po jagodama.
Potaknuta emisijom Galileo od neki dan i njihovom ruskom tortom br. 1.Sad mi je jasno zašto joj ne mogu odoliti
Na jagode naribati euro blok čokoladicu i istopiti jedno rebro mliječne čokse i sipati po jagodama.
Potaknuta emisijom Galileo od neki dan i njihovom ruskom tortom br. 1.Sad mi je jasno zašto joj ne mogu odoliti
Izvrsno!!! Ja radim veliku Pavlovu,ali ne dodajem ocat i limun.Radim od pet bjelajaka. Svi moji su ludi za njom. Jedino me malo mući smrznuto voće. Ima kakav savjet kako ga koristiti.
OdgovoriIzbrišiOdusevljena sam Vasim slasticama, ma, zakon ste!!
Ja sam uzela ledovo sumsko voce I stavila ga na tacnu, u hladnjak, preko noci da se otopi.
OdgovoriIzbrišiVodu koja se ocjedila sam prosula I voce stavila na tortice. Nisam ga ljubitelj, uvijek vise volim svjeze voce, al evo sto se okusa tice, zbilja je prefino sve skupa.
Puno vam hvala😍😘
Pozz Ivanka..od ove mjere koliko ti ispadne ovih mini pavlovih?
OdgovoriIzbrišiPaula, Capljina
12 komada😂😂😘😘
OdgovoriIzbrišiOdlična je...
OdgovoriIzbrišiJa smrznuto voće zagrijem sa sečerom da se prokrčka, ohladim i onda stavim na šlag...
Pozz,
OdgovoriIzbrišiU pećnici pec sa ventilatorom ili bez? :)
Hvala
Ja sam biser.... izgleda zaboravila dno spricat...napravila vijence.... al su mi bijeli ostali ajde ipak nesto....
OdgovoriIzbrišiDraga, u receptu pise 1dcl vrhnja koje dodajes u ohladjenu kremu...
OdgovoriIzbrišiAl' na slici vidim preko zute kreme jos jedan red vrhnja... koliko je to ukupno vrhnja?!
Ili sam nesto krivo shvatila?!
Pozz😘❤🌷
Izvrsno
OdgovoriIzbrišiPrelepo
OdgovoriIzbrišiPresavršene su slastice! 👍🍓😀
OdgovoriIzbriši