Fi 18
Dva biskvita ovako:
2 bjelanjka
2 zlice secera
2 zlice krupno mljevenih ljesnjaka
1 zlica brasna
Umutiti bjelanjak sa secerom, dodati brasno i ljesnjak i sipati u kalup
Peci na 180 stupnjeva oko 10 min.
Druge dvije korice ispeci isto, samo im dodati po zlicu kakaa
Krema1: vanilin krema
0,7l mlijeka
7 zlica secera
1 puding od vanije
4 zlice gustina
2 vanilin secera
8 zutanjaka
200 gr maslaca
Kremu skuhati kao puding i ohladiti, maslac u vruce
Krema 2: ganach
2 dcl vrhnja za šlag
200gr cokolade za kuhanje
Istopiti cokoladu i vrhnje
Kad zakuha maknuti sa vatre i ohladiti
Krema 3:vocni fil
Pola kila smrznuti jagoda
1 puding od vanilije
3 zlice secera
2 dcl vode
Jagode u blenderu smiksati da budu kao pire i staviti u serpicu sa secerom
Vodu i puding izmjesati i uliti u jagode kad prokuhaju
Mjesati minut dva i ohladiti.
Slagati tortu u obrucu bjela kora, ganaz, pire od jagoda, tamna kora, vanilija krema....ponovi
Kreme od vanilije ostane, pa ukrasite tortu
predivna, kao i sve što pravite <3 <3 zanima me za kalup 26 ili 28 dal praviti duplu smjesu?
OdgovoriIzbrišiPozdrav draga Dubravka,pojačajte sastojke za jos pola smjese i bit će dovoljno za kalup 26.
IzbrišiIzgleda bozanstveno ��
OdgovoriIzbrišiHvala😍
OdgovoriIzbrišiPrekrasna!!!! Moze li ticino na nju?
OdgovoriIzbrišiMoze ticino, bez problema😍
OdgovoriIzbrišiMolim vas,kod Krema1: kremu skuhati kao puding i ohladiti,margarin u vruce
OdgovoriIzbrišiMozda fali texta pa nisam sigurna da li margarin ide u hladan ili vruc fil?! Hvala